Direktlänk till inlägg 25 augusti 2014

Manchester City-Liverpool

Av Rickard - 25 augusti 2014 21:52

Manchester City ångar på och tog ikväll sin andra raka seger i årets Premier League, mot ett uddlöst Liverpool på Etihad Stadium, där Stevan Jovetic visade varför han kostade 250 miljoner kronor när han köptes från Fiorentina förra säsongen. 

 

Första Halvlek


Matchen startade i ett rasande tempo i regnet på Etihad, det var hög intensitet, hårda närkamper och böljande spel med många snabba omställningar där framför allt Raheem Streling utmärkte sig med sin snabbhet och teknik.

Raheem Sterling som jag tidigare säsonger kritiserat , kan bli en av Liverpools viktigaste spelare denna säsong om han håller jämnheten.


Förutom ett par inläggsförsök som allför ofta fastnade på första försvarare, lös målchanserna med sin frånvaro första halvtimmen och det var inte förrän minut 32 det blev riktigt farligt, då Daniel Sturridge ryckte förbi Vincent Kompany och sköt ett skott som tog mitt på Hart som enkelt kunde avvärja.


Det skulle krävas ett misstag från Liverpools nya vänsterback Alberto Moreno för att spräcka målnollan i matchen.

Försäsongens succéman för Manchester City, Stevan Jovetic tog till vara på misstaget och dunkade in 1-0 i den 40e matchminuten, ett resultat som stod sig halvleken ut.


Andra Halvlek


Andra halvlek startade också i ett högt tempo där Liverpool försökte få upp laget högre i banan för att skapa ett större tryck mot Manchester Citys backlinje. Det lyckades okej till en början, Liverpool skapade en del lägen, främst via Sturridge som hade ett mål avvinkat för offside, men även via Jordan Henderson som fick ett jätteläge i den 53e minuten efter en fin frisparksvariant från Steven Gerrard.


Sedan var det dags för Jovetic andra mål för kvällen och det var inte vilket mål som helst, felvänd klackar han fram Samir Nasri som spelar in den snett inåt bakåt och 2-0 var ett faktum, ett vackert fotbollsmål där Liverpools försvarare inte alls hängde med på Citys snabba kombinationsspel.


Liverpool bytte in debutanten Lazar Markovic i den 60 minuten i ett sista försök att komma ikapp City innan det var försent. Markovic såg pigg ut till en början och skapade ett par lägen under hans första minuter som Premier League-spelare men inget resulterade i mål.

Istället var det Sergio Agüero som skulle agera super-sub. Agüero blev inbytt i matchminut 68 och bara 22 sekunder senare låg bollen i nät och det var Agüero som sköt 3-0 till City via ett friläge.


Liverpool fick ett tröstmål i den 83e minuten vi ett självmål av Pablo Zabaleta, men närmare än så kom merseyside-laget inte ikväll.


Bäst


Stevan Jovetic, klass rakt igenom, tvåmålsskytt.


Sämst


Alberto Moreno, nonchalant vid Citys lednigensmål, måste upp på en högre nivå för att behålla vänsterbacksplatsen.


/ Rickard

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard - 13 januari 2015 14:15

Manchester United   Sedan Louis van Gaal tog över Manchester United i somras har det hänt mycket i truppen. Över en miljard kronor lades på spelarköp innan säsongen startade. Men det fortsätter att florera rykten om fler storspelare som ska till ...

Av Rickard - 7 januari 2015 23:44

En knapp vecka har transferfönstret hunnit vara öppet i England men det börjar redan ske förändringar bland trupperna i Premier League.   Den före detta Barcelona-målvakten Victor Valdes som rönte stora framgångar i Katalonien ska enligt uppgifte...

Av Rickard - 22 december 2014 22:57

Stoke hade förhoppningar om ännu en skräll efter att denna säsong redan besegrat lag som Manchester City, Arsenal och Liverpool. Men hoppet på Britannia Stadium släcktes snabbt efter att John Terry redan i den andra matchminuten gett sitt Chelsea led...

Av Rickard - 27 november 2014 14:16

Tre raka förluster i Premier League och illa ute i Champions League efter att ha tappat en 2-1 ledning de sista minuterna mot Ludogorets från Bulgarien. Säsongen har inte alls startat som supportrarna hade förväntat sig men hur mycket kan de begära e...

Av Rickard - 25 oktober 2014 14:27

Imorgon söndag möts rivalerna Manchester United och Chelsea på Old Trafford. Båda lagen har dragits med skador och avstängningar inför denna match så jag redogör läget i trupperna inför den stundande stormatchen.   Chelsea   Chelseas skytteku...

Presentation


En blogg som riktar in sig på Fotboll med Engelska Premier League i fokus.

Twitter:
@R_Korell
@plfotbollblogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bloggplatsen


Skapa flashcards