Direktlänk till inlägg 15 september 2014

Manchester United-Queens Park Rangers

Av Rickard - 15 september 2014 21:59

Louis van Gaal kan andas ut efter sin första trepoängare som manager för Manchester United och supportrarna fick äntligen någonting att glädjas över igen efter en komfortabel 4-0 seger mot Queens Park Rangers.


Söndagkvällen på Old Trafford började med ett fint avtackande av Manchester United-legendaren Rio Ferdinand, nu i QPR. Rio spelade 12 säsonger för klubben där han vann bland annat sex Premier League-titlar och en Champions League-titel.


Rio Ferdinand fick senare bevittna ett Manchester United som satte full fart från början. United spelade ut QPR fullständigt och det sprudlade av energi, det kändes att de hade något att bevisa. Daley Blind var tillsammans med Ander Herrera och Angel di María felfria på mittfältet. Blind i sin defensiva roll agerade både bollvinnare och defensiv speluppläggare. Herrera och di María var otroligt rörliga och skapade oro i QPR-försvaret i princip varje anfall med sina precisa passningar och tekniska briljans.


Det tog 24 minuter innan United hade spräckt målnollan på en frispark signerad Angel di María som från långt håll letade sig in bakom Robert Green.  United hann med att göra två mål till innan halvtidsvilan via Ander Herrera och jubilaren Wayne Rooney.

 

Tangerar Henry

Wayne Rooneys 3-0 mål betyder att han nu gjort 175 mål i Premier League, samma antal som Thierry Henry vilket betyder att det endast är två spelare som nu gjort fler, Andy Cole med 187 och Alan Shearer med otroliga 260.

Jag ser det inte som omöjligt att Rooney kan komma i närheten eller rent av slå Alan Shearers rekord men med tanke på att han hamnar allt längre ner i sin utgångsposition blir det tufft.

 

Andra halvlek

Manchester United startade även andra halvlek i ett högt tempo och man såg inga tendenser på att de var nöjda med 3-0 och det dröjde inte länge innan bollen var i nät igen. Än en gång var di María inblandad när han serverade fram Juan Mata som avslutade med att fint trycka upp bollen i nättaket efter 58 minuter.


Kort därefter var det dags för ännu ett nyförvärv att presentera sig för sin nya hemmapublik. Radamel Falcao byttes in i den 67de minuten inför ett stort jubel och det kunde slutat med en drömdebut för Colombianen. Falcao högg på en retur efter ett skott från Daley Blind men Robert Green gjorde en fin räddning och segersiffrorna stannade vid 4-0.


Louis van Gaal valde att ändra spelsystem inför denna match. Fembackslinjen han spelat med sedan starten av försäsongen byttes nu ut till förmån för en fyrbackslinje och jag gissar att han håller fast vid det efter gårdagens match. Det var ett betydligt mer rörligt och energifyllt United mot QPR jämfört med tidigare där spelarna knappt visste själva vad de hade för roll ute på planen.

 

Leicester nästa

Manchester United reser härnäst till King Power Stadium på söndag för att möta nykomlingarna Leicester, ett Leicester som startat säsongen starkt med bland annat en imponerande seger borta mot Stoke City, ett Stoke som tar sig an QPR på Loftus Road, lördag eftermiddag.

 

Statistik


Mål

4-0

Bollinnehav

68%-32%

Skott på Mål

9-2

Skott utanför mål

7-4

Hörnor

3-1

Gula Kort

1-0

 

Rickard

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard - 13 januari 2015 14:15

Manchester United   Sedan Louis van Gaal tog över Manchester United i somras har det hänt mycket i truppen. Över en miljard kronor lades på spelarköp innan säsongen startade. Men det fortsätter att florera rykten om fler storspelare som ska till ...

Av Rickard - 7 januari 2015 23:44

En knapp vecka har transferfönstret hunnit vara öppet i England men det börjar redan ske förändringar bland trupperna i Premier League.   Den före detta Barcelona-målvakten Victor Valdes som rönte stora framgångar i Katalonien ska enligt uppgifte...

Av Rickard - 22 december 2014 22:57

Stoke hade förhoppningar om ännu en skräll efter att denna säsong redan besegrat lag som Manchester City, Arsenal och Liverpool. Men hoppet på Britannia Stadium släcktes snabbt efter att John Terry redan i den andra matchminuten gett sitt Chelsea led...

Av Rickard - 27 november 2014 14:16

Tre raka förluster i Premier League och illa ute i Champions League efter att ha tappat en 2-1 ledning de sista minuterna mot Ludogorets från Bulgarien. Säsongen har inte alls startat som supportrarna hade förväntat sig men hur mycket kan de begära e...

Av Rickard - 25 oktober 2014 14:27

Imorgon söndag möts rivalerna Manchester United och Chelsea på Old Trafford. Båda lagen har dragits med skador och avstängningar inför denna match så jag redogör läget i trupperna inför den stundande stormatchen.   Chelsea   Chelseas skytteku...

Presentation


En blogg som riktar in sig på Fotboll med Engelska Premier League i fokus.

Twitter:
@R_Korell
@plfotbollblogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bloggplatsen


Skapa flashcards