Direktlänk till inlägg 19 september 2014

Inför Aston Villa-Arsenal

Av Rickard - 19 september 2014 22:34

Säsongens utropstecken än så länge, Aston Villa, tar på lördag emot Arsenal som kommer från en tuff Champions League-förlust i veckan mot Borussia Dortmund, där Mesut Özil ännu en gång stod för en direkt svag insats från sin kantposition och Arsene Wenger har ett problem hur han ska formerna sin offensiv.


Att Aston Villa skulle ligga tvåa i tabellen efter fyra spelade omgångar hade få tippat. Efter en imponerande 1-0 seger förra helgen på Anfield mot Liverpool och ett nyskrivet 4-årskontrakt för Skottska managern Paul Lambert är läget i Aston Villa bättre än på länge. Obersegrade i ligan efter tre segrar och en oavgjord för laget som många tror ska hamna i en direkt bottenstrid.

Mycket kan såklart hända med 34 omgångar kvar men säsongstarten vittnar om ett mer homogent läge i truppen och med spelare som Fabian Delph, Andreas Weimann, Ron Vlaar, Gabriel Agbonlahor och Christian Benteke(för tillfället skadad) finns potential att vara ett mittenlag.


Desto tuffare för Arsenal som förlorade veckomatchen mot Borussia Dortmund med 2-0, ett resultat som var i underkant, engelsmännen blev överkörda.

I ligaspelet är Arsenal dock fortfarande obesegrade, där segern i premiären mot Crystal Palace har följts upp med tre raka kryss, senast mot Manchester City.

 

Özil

Det ska bli intressant att se om Arsene Wenger fortsätter spela Mesut Özil på en yttermittfältsposition. Det är tydligt att han inte kommer till sin rätt utifrån en kant, han blir isolerad kreativt och har inte bidragit med ett enda mål eller assist under säsongen. Özils bästa position är centrat i en fri roll men med Wengers nya spelsystem 4-1-4-1 finns ingen tydlig grundposition för Özil nu när Jack Wilshere och Aaron Ramsey har lagt beslag på de centrala positionerna offensivt på mittfältet.


Alla vet vilken potential Özil har, han visade det främst i Real Madrid men även under höstsäsongen med Arsenal förra säsongen. Kommer han tillbaka i toppform är han en spelare som på egen hand kan avgöra matcher. Özil kommer förr eller senare få chansen på sin favoritposition igen, antingen på grund av skador/avstängningar eller att Wenger väljer att rotera i truppen, då gäller det att han leverarar och visar att han är för bra för att flyttas ut på kanten.

 

Läget i trupperna

 

Skador/Avstängningar

 

Aston Villa

Christian Benteke, Joe Cole och Libor Kozak missar alla matchen på grund av skador. Holländska mittbacken Ron Vlaar är tveksam och det kommer ett sent beslut om han är tillgänglig för match eller inte.


Arsenal

Oliver Giroud, Mathieu Debuchy, Yaya Sanogo, Serge Gnabry, Nacho Monreal och Theo Walcott missar alla matchen på grund av skador. Försvararen Calum Chambers ska dock kunna vara tillbaka i spel igen efter sjukdom som höll honom borta från spel i veckans match mot Dortmund.

 

Rickard

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard - 13 januari 2015 14:15

Manchester United   Sedan Louis van Gaal tog över Manchester United i somras har det hänt mycket i truppen. Över en miljard kronor lades på spelarköp innan säsongen startade. Men det fortsätter att florera rykten om fler storspelare som ska till ...

Av Rickard - 7 januari 2015 23:44

En knapp vecka har transferfönstret hunnit vara öppet i England men det börjar redan ske förändringar bland trupperna i Premier League.   Den före detta Barcelona-målvakten Victor Valdes som rönte stora framgångar i Katalonien ska enligt uppgifte...

Av Rickard - 22 december 2014 22:57

Stoke hade förhoppningar om ännu en skräll efter att denna säsong redan besegrat lag som Manchester City, Arsenal och Liverpool. Men hoppet på Britannia Stadium släcktes snabbt efter att John Terry redan i den andra matchminuten gett sitt Chelsea led...

Av Rickard - 27 november 2014 14:16

Tre raka förluster i Premier League och illa ute i Champions League efter att ha tappat en 2-1 ledning de sista minuterna mot Ludogorets från Bulgarien. Säsongen har inte alls startat som supportrarna hade förväntat sig men hur mycket kan de begära e...

Av Rickard - 25 oktober 2014 14:27

Imorgon söndag möts rivalerna Manchester United och Chelsea på Old Trafford. Båda lagen har dragits med skador och avstängningar inför denna match så jag redogör läget i trupperna inför den stundande stormatchen.   Chelsea   Chelseas skytteku...

Presentation


En blogg som riktar in sig på Fotboll med Engelska Premier League i fokus.

Twitter:
@R_Korell
@plfotbollblogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards