Direktlänk till inlägg 27 november 2014

Analys - Liverpool

Av Rickard - 27 november 2014 14:16

Tre raka förluster i Premier League och illa ute i Champions League efter att ha tappat en 2-1 ledning de sista minuterna mot Ludogorets från Bulgarien. Säsongen har inte alls startat som supportrarna hade förväntat sig men hur mycket kan de begära egentligen. Ärligt talat så har inte Liverpool en trupp för att utmana toppklubbarna i England eller ute i Europa.


Liverpool presterade på sin absoluta toppnivå förra säsongen. Spelare som Luis Suarez, Daniel Sturridge, Raheem Sterling och Steven Gerrard höll hög klass match efter match och de var snubblande nära att ta hem sin första ligatitel på 24 år.


Trots att de i fjol släppte in överlägset flest mål(51) bland toppklubbarna i tabellen överskuggades detta av deras fantastiska anfallspel. 101 gånger small det till framåt för Liverpool där Suarez och Sturridge stod för 52 av målen.


Inför denna säsong lämnade som bekant Luis Suarez för Barcelona och Daniel Sturridge är tyvärr för Liverpools del skadad. In kommer Mario Balotelli och Rickie Lambert för att axla deras ansvar. Mario Balotelli är en bra spelare i sina bästa stunder men inte alls en spelartyp som Liverpool behöver. Han är inte tillräckligt rörlig för att passa in i Liverpools spelsystem där man vill ha ett högt tempo på spelare och boll. Balotelli stannar ofta upp anfallsspelet då han tar för många touch på bollen istället för att spela på ett tillslag och ta ny position.


Detta leder till att spelare som Raheem Sterling och Philippe Coutinho, som är beroende av anfallspelare som löper in i tomma ytor bakom backlinje inte får ut sin fulla potential med en statisk Balotelli på plan.

Liverpool gjorde förra året i snitt 2.79 mål per match i Premier League, ett otroligt högt målsnitt. Kollar man på deras första 12 matcher i år hittar vi ett snitt på 1.25 mål per match. Det är en väsentlig skillnad, men inte alls så oväntat som det ibland målas upp som.


Nu med Sturridge skadad har Liverpool enligt mig ingen lagdel som håller topp 4-klass i Premier League. Det behövs nyförvärv framför allt på målvaktsidan och i backlinjen för att kunna bygga ett lag som är med i toppen år efter år.

Jag tror inte att lösningen är att sparka Brendan Rodgers som det har spekulerats i de senaste dagarna, man blir inte en dålig tränare över en natt. Däremot behöver han ett material som är i linje med Liverpools målsättning om att vara en av Englands ledande klubbar.


Liverpool har ett relativt lätt spelschema framöver där de i tur och ordning möter Stoke(Hemma), Leicester(Borta) och Sunderland(Hemma) innan man reser till Old Trafford för att möta sin största rival Manchester United den 14e december.


Rickard


Källor


Premierleague.com  Liverpoolfc.com


#premierleague #Liverpool


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard - 13 januari 2015 14:15

Manchester United   Sedan Louis van Gaal tog över Manchester United i somras har det hänt mycket i truppen. Över en miljard kronor lades på spelarköp innan säsongen startade. Men det fortsätter att florera rykten om fler storspelare som ska till ...

Av Rickard - 7 januari 2015 23:44

En knapp vecka har transferfönstret hunnit vara öppet i England men det börjar redan ske förändringar bland trupperna i Premier League.   Den före detta Barcelona-målvakten Victor Valdes som rönte stora framgångar i Katalonien ska enligt uppgifte...

Av Rickard - 22 december 2014 22:57

Stoke hade förhoppningar om ännu en skräll efter att denna säsong redan besegrat lag som Manchester City, Arsenal och Liverpool. Men hoppet på Britannia Stadium släcktes snabbt efter att John Terry redan i den andra matchminuten gett sitt Chelsea led...

Av Rickard - 25 oktober 2014 14:27

Imorgon söndag möts rivalerna Manchester United och Chelsea på Old Trafford. Båda lagen har dragits med skador och avstängningar inför denna match så jag redogör läget i trupperna inför den stundande stormatchen.   Chelsea   Chelseas skytteku...

Av Rickard - 16 oktober 2014 16:05

12 500 svenska kronor, ja det är vad det kostar om du vill ha ett säsongskort på Emirates Stadium för att följa Arsenal under en hel säsong, som billigast. Vill du ha de bästa platserna på arenan kan det kosta så mycket som 24 700 kronor för att följ...

Presentation


En blogg som riktar in sig på Fotboll med Engelska Premier League i fokus.

Twitter:
@R_Korell
@plfotbollblogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards