Direktlänk till inlägg 7 januari 2015

Silly Season: Valdes till United

Av Rickard - 7 januari 2015 23:44

En knapp vecka har transferfönstret hunnit vara öppet i England men det börjar redan ske förändringar bland trupperna i Premier League.


Den före detta Barcelona-målvakten Victor Valdes som rönte stora framgångar i Katalonien ska enligt uppgifter vara klar för Manchester United på ett 18 månader långt kontrakt. Valdes har under hösten tränat med laget på Carrington och får nu tampas med David de Gea om förstaplatsen mellan stolparna.


Efter David de Geas makalösa höst hos United får Valdes sikta in sig på att vara reservmålvakt till en början men han kommer att få sina chanser. Jag gissar att de Gea är nöjd med värvningen av sin landsman som både bidrar med erfarenhet och höjer kvalitén på träningarna.


Det har cirkulerat många rykten om att de Gea är påväg till Real Madrid och att det är därför United signar Valdes. Jag tror inte att detta stämmer utan att det handlar om att höja kvaliten på andramålvaktspositionen och säkra upp om någon skulle bli skadad. Den nuvarande reservmålvakten Anders Lindegaard är inte tillräckligt bra för att backa upp de Gea om han skulle vara utanför spel.

Jämför man med de stora klubbarna ute i Europa kan vi se en trend som visar att det finns två målvakter av hög klass i varje trupp och då United har som ambition att vara tillbaka i toppskiktet av Europa så snabbt som möjligt är detta en av pusselbitarna.

 

Andrej Kramaric har varít ryktenas man under hösten. 28 mål har kroaten smällt in på 24 matcher för Rijeka och 23-åringen har bland annat funnits på Chelseas radar. Kramaric verkar dock vara en klok man när han nobbar en bänk/läktar-plats i London för en betydligt större chans till speltid i Leicester.


Leicester har även gjort klart med den 42-årige målvakten Mark Schwarzer från Chelsea. Schwarzer kommer att bidra med välbehövligt ledarskap och mycket erfarenhet för att försöka rädda kontraktet för dem.

Leicester är för närvarande jumbo i Premier League med fyra poäng upp till säker mark.

 

Rykten

 

Wilfried Bony väntas bli klar för Manchester City under de närmaste dagarna. Swansea-spelarens prislapp ligger enligt uppgifter från Engelsk press på ca 300 miljoner kronor.

 

Xherdan Shaqiri får sparsamt med speltid i Bayern München och kan vara påväg till Liverpool. Någonstans runt 150-200 miljoner kronor väntas Schweizaren kosta att köpa loss.

 

Saido Berahino ryktas både till Tottenham och Liverpool som jagar anfallsförstärkningar. Liverpool som har haft det tufft med målskyttet under säsongen bör planera ett bud på den unga West Bromwich-spelaren.

 

Rickard

 

källor: bbc.com, theguardian.com, skysports.com


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard - 13 januari 2015 14:15

Manchester United   Sedan Louis van Gaal tog över Manchester United i somras har det hänt mycket i truppen. Över en miljard kronor lades på spelarköp innan säsongen startade. Men det fortsätter att florera rykten om fler storspelare som ska till ...

Av Rickard - 22 december 2014 22:57

Stoke hade förhoppningar om ännu en skräll efter att denna säsong redan besegrat lag som Manchester City, Arsenal och Liverpool. Men hoppet på Britannia Stadium släcktes snabbt efter att John Terry redan i den andra matchminuten gett sitt Chelsea led...

Av Rickard - 27 november 2014 14:16

Tre raka förluster i Premier League och illa ute i Champions League efter att ha tappat en 2-1 ledning de sista minuterna mot Ludogorets från Bulgarien. Säsongen har inte alls startat som supportrarna hade förväntat sig men hur mycket kan de begära e...

Av Rickard - 25 oktober 2014 14:27

Imorgon söndag möts rivalerna Manchester United och Chelsea på Old Trafford. Båda lagen har dragits med skador och avstängningar inför denna match så jag redogör läget i trupperna inför den stundande stormatchen.   Chelsea   Chelseas skytteku...

Av Rickard - 16 oktober 2014 16:05

12 500 svenska kronor, ja det är vad det kostar om du vill ha ett säsongskort på Emirates Stadium för att följa Arsenal under en hel säsong, som billigast. Vill du ha de bästa platserna på arenan kan det kosta så mycket som 24 700 kronor för att följ...

Presentation


En blogg som riktar in sig på Fotboll med Engelska Premier League i fokus.

Twitter:
@R_Korell
@plfotbollblogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards