Direktlänk till inlägg 13 augusti 2014

Läget i storklubbarna.

Av Rickard - 13 augusti 2014 22:45

Hur ser det ut för storklubbarna inför säsongsstarten på lördag, vilka behöver värva om man ska slåss om ligatiteln och i så fall vad?


Vi börjar att kolla läget i Manchester United, som inte kommer att spela i Champions League denna säsong så de kan helt koncentrera sig på ligan. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har United imponerat stort på försäsongen, men det ryktas både om spelare ut(Nani, Chicharito, Fellaini t.ex) och spelare in.

De spelartyper Manchester United saknar i sin trupp nu är främst en mittback och en ytter av hög internationell klass.

Man kan även argumentera för att de behöver fylla på med ännu en central mittfältare även om nyförvärvet Ander Herrera sett het ut på försäsongen.


Drömspelarna för Manchester United är Juan Cuadrado, Mats Hummels och Arturo Vidal, det är dock inte troligt att värva alla tre innan fönstret stänger men för att vara en seriös titelkandidat behövs ett par spelare av sådan kvalitet för att spetsa truppen ytterliggare.


Arsenal:


Har ett starkt fönster bakom sig med vävningar som Calum Chambers, Debuchy och Alexis Sanchez men jag tycker det ser tunnt ut i centrallinjen, speciellt med tanke på alla skadebenägna spelare i Arsenals trupp behövs det breddas ut med ett par spelare då de även har Champions League att tänka på.


Värvningen av Sami Khedira ser ut att vara bortblåst så tiden får utvisa om de värvar ytterliggare spelare till en annars kompetent, men inte komplett trupp.


Chelsea:


Chelseas är relativt komplett och har kryddats på med värvningarna av Cesc Fabregas, Diego Costa och Didier Drogba. Jag ställer mig dock frågande till varför man släpper en av världens största anfallstalanger Romelu Lukaku till förmån för Didier Drogba som har sett sina bästa dagar. 


En spelare som har ryktats in till Chelsea under sommaren är AS Romas mittback Mehdi Benatia, som kan ses som en långsiktig ersättare för John Terry som börjar bli till åren om han värvas.


Manchester City:


Precis som Chelsea har Manchester City en relativt komplett trupp, de skulle kunna ställa upp med två olika statrelvor och båda hade kunnat vara med och tampats i toppen av Premier League. 


Frågan är hur Manuel Pellegrini ska få alla spelare nöjda då det kommer vara många av dessa stjärnor som inte kommer få starta varje match, det lär bli en hel del rotation bland framför allt mittfältare och anfallare under säsongen.


Spelare som ryktas ut och som bör byta klubb för att få mer speltid är Javi Garcia, Scott Sinclair och John Guidetti.


Liverpool:


Liverpool har värvat intressant än så länge, med spelare som Adam Lallana, Rickie Lambert, Emre Can och Dejan Lovren bland andra har de breddat truppen inför kommande säsong som kommer att innehålla Champions Leaguespel

Problemet med dessa spelare är att det inte är Luiz Suarez, det behövs en spelare i världsklass som kan fylla hans tomrum för att de ska konkurerra i både ligan och i Champions League.


Spelare som Edinson Cavani eller Radamel Falcao hade varit perfekt för Liverpool men jag ställer mig tveksam till om någon av dessa spelare vill flytta till Anfield.


Men även utan en naturlig ersättare till Luis Suarez har Liverpool en klart stark trupp och det ska bli intressant att se hur de klarar av att slåss på flera fronter.


Rickard

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard - 13 januari 2015 14:15

Manchester United   Sedan Louis van Gaal tog över Manchester United i somras har det hänt mycket i truppen. Över en miljard kronor lades på spelarköp innan säsongen startade. Men det fortsätter att florera rykten om fler storspelare som ska till ...

Av Rickard - 7 januari 2015 23:44

En knapp vecka har transferfönstret hunnit vara öppet i England men det börjar redan ske förändringar bland trupperna i Premier League.   Den före detta Barcelona-målvakten Victor Valdes som rönte stora framgångar i Katalonien ska enligt uppgifte...

Av Rickard - 22 december 2014 22:57

Stoke hade förhoppningar om ännu en skräll efter att denna säsong redan besegrat lag som Manchester City, Arsenal och Liverpool. Men hoppet på Britannia Stadium släcktes snabbt efter att John Terry redan i den andra matchminuten gett sitt Chelsea led...

Av Rickard - 27 november 2014 14:16

Tre raka förluster i Premier League och illa ute i Champions League efter att ha tappat en 2-1 ledning de sista minuterna mot Ludogorets från Bulgarien. Säsongen har inte alls startat som supportrarna hade förväntat sig men hur mycket kan de begära e...

Av Rickard - 25 oktober 2014 14:27

Imorgon söndag möts rivalerna Manchester United och Chelsea på Old Trafford. Båda lagen har dragits med skador och avstängningar inför denna match så jag redogör läget i trupperna inför den stundande stormatchen.   Chelsea   Chelseas skytteku...

Presentation


En blogg som riktar in sig på Fotboll med Engelska Premier League i fokus.

Twitter:
@R_Korell
@plfotbollblogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards