Alla inlägg den 13 augusti 2014

Av Rickard - 13 augusti 2014 22:45

Hur ser det ut för storklubbarna inför säsongsstarten på lördag, vilka behöver värva om man ska slåss om ligatiteln och i så fall vad?


Vi börjar att kolla läget i Manchester United, som inte kommer att spela i Champions League denna säsong så de kan helt koncentrera sig på ligan. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har United imponerat stort på försäsongen, men det ryktas både om spelare ut(Nani, Chicharito, Fellaini t.ex) och spelare in.

De spelartyper Manchester United saknar i sin trupp nu är främst en mittback och en ytter av hög internationell klass.

Man kan även argumentera för att de behöver fylla på med ännu en central mittfältare även om nyförvärvet Ander Herrera sett het ut på försäsongen.


Drömspelarna för Manchester United är Juan Cuadrado, Mats Hummels och Arturo Vidal, det är dock inte troligt att värva alla tre innan fönstret stänger men för att vara en seriös titelkandidat behövs ett par spelare av sådan kvalitet för att spetsa truppen ytterliggare.


Arsenal:


Har ett starkt fönster bakom sig med vävningar som Calum Chambers, Debuchy och Alexis Sanchez men jag tycker det ser tunnt ut i centrallinjen, speciellt med tanke på alla skadebenägna spelare i Arsenals trupp behövs det breddas ut med ett par spelare då de även har Champions League att tänka på.


Värvningen av Sami Khedira ser ut att vara bortblåst så tiden får utvisa om de värvar ytterliggare spelare till en annars kompetent, men inte komplett trupp.


Chelsea:


Chelseas är relativt komplett och har kryddats på med värvningarna av Cesc Fabregas, Diego Costa och Didier Drogba. Jag ställer mig dock frågande till varför man släpper en av världens största anfallstalanger Romelu Lukaku till förmån för Didier Drogba som har sett sina bästa dagar. 


En spelare som har ryktats in till Chelsea under sommaren är AS Romas mittback Mehdi Benatia, som kan ses som en långsiktig ersättare för John Terry som börjar bli till åren om han värvas.


Manchester City:


Precis som Chelsea har Manchester City en relativt komplett trupp, de skulle kunna ställa upp med två olika statrelvor och båda hade kunnat vara med och tampats i toppen av Premier League. 


Frågan är hur Manuel Pellegrini ska få alla spelare nöjda då det kommer vara många av dessa stjärnor som inte kommer få starta varje match, det lär bli en hel del rotation bland framför allt mittfältare och anfallare under säsongen.


Spelare som ryktas ut och som bör byta klubb för att få mer speltid är Javi Garcia, Scott Sinclair och John Guidetti.


Liverpool:


Liverpool har värvat intressant än så länge, med spelare som Adam Lallana, Rickie Lambert, Emre Can och Dejan Lovren bland andra har de breddat truppen inför kommande säsong som kommer att innehålla Champions Leaguespel

Problemet med dessa spelare är att det inte är Luiz Suarez, det behövs en spelare i världsklass som kan fylla hans tomrum för att de ska konkurerra i både ligan och i Champions League.


Spelare som Edinson Cavani eller Radamel Falcao hade varit perfekt för Liverpool men jag ställer mig tveksam till om någon av dessa spelare vill flytta till Anfield.


Men även utan en naturlig ersättare till Luis Suarez har Liverpool en klart stark trupp och det ska bli intressant att se hur de klarar av att slåss på flera fronter.


Rickard

Av Rickard - 13 augusti 2014 21:34

Plats 3 - Dennis Bergkamp


Dennis Bergkamp, ett geni.

Hans bollkontroll var bortom denna värld, han skapade målchanser ur ingenting med hjälp av sina magiska förstatouch, som vi kan se i det här klippet och i många andra av hans klassiska mål, som när han avgjorde kvartsfinalen i VM 1998 mot Argentina till exempel.


I denna match mot Leicester säsongen 1997/98 gjorde han hattrick och även om hans två första mål i matchen också var vackra är det detta som har gått till historien som ett av hans bästa.


Av Rickard - 13 augusti 2014 11:33

Efter nio titellösa år tog Arsenal efterlängtat hem FA-cupen i våras, en lättnad för både fansen och den av många kritiserade managern Arsene Wenger, i år går de för Premier League-titeln.


Arsenal har varit sällsynt aktiva på transfermarknaden denna sommar och värvat in spelare som högerbacken Mathieu Debuchy från Newcastle, supertalangen Calum Chambers från Southampton och såklart, den stora stjärnvärvningen, Alexis Sanchez, från Barcelona.


Värvningen av Alexis är nödvändig om Arsenal ska vara med och slåss om titeln och han blir tillsammans med Mesut Özil och Oliver Giroud nyckelspelare offensivt denna säsong.


Arsenal har under försäsongen blandat uddamplsförålsföluster mot AS Monaco och New York Red Bulls med fina segrar mot Benfica nu senast i FA Community Shield mot Manchester City, där de slog förra årets Premier League mästare med 3-0, eftre mål av Samti Cazorla, Oliver Giroud och förra årets överraskning Aaron Ramsey.

Man ska inte dra allför stora slutsatser om en sådan match men det indikerar på att Arsenal är väl förberedda till säsongspremiären mot Crystal Palace på lördag kväll.


Ska Arsenal ha chansen på titeln behöver de enligt mig bredda truppen med ett par spelare då vi av erfarenhet vet att det finns spelare med en hög skaderisk, främst på det centrala mittfältet.

Nu senast läste jag ryktet om att Gunners är på väg att lägga bud på Newcastles Cheik Tiote, vilket vore en bra värvning för att utöka bredden samt att det är en annorlunda spelartyp jämfört med de passningsskickliga spelare som finns i truppen nu, Tiote är minst sagt en mer fysisk central mittfältare.


Mitt slutgiltiga Premier League-tips kommer lördag förmiddag innan premiären mellan Manchester United-Swansea.


Rickard

Av Rickard - 13 augusti 2014 00:30

Det är nu bekräftat att Wayne Rooney tar över lagkaptensbindeln i Manchester United kommande säsong, efter att Nemanja Vidic lämnat klubben.

Vicekapten blir Darren Fletcher.

Rickard

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


En blogg som riktar in sig på Fotboll med Engelska Premier League i fokus.

Twitter:
@R_Korell
@plfotbollblogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards